Лидерът на БСП изрази отрицателно отношение към проектобюджета: Корнелия Нинова заяви,

...
Лидерът на БСП изрази отрицателно отношение към проектобюджета: Корнелия Нинова заяви,
Коментари Харесай

Нинова: БСП няма да подкрепи предложения проект за бюджет от служебния кабинет

Лидерът на Българска социалистическа партия изрази негативно отношение към проектобюджета: 

Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа оферти план за бюджет от служебния кабинет. Това стана по време на брифинг на партията.

" В него има голословни разноски, занижени доходи и е противообществен по своя темперамент. Необосновани са 10 милиарда финансови разноски за половин година. Това е много спрямо предвижданите в предишни години, практиката демонстрира, че не се изхарчват. Няма аргументация за какви планове са тези разноски. От това перо могат да се понижат разноски, считаме, че са повишени. Занижени са и приходите - по-малко с 1 милиарда от смяната на решението от държавните сдружения да се събира 100% дял ", съобщи тя, съобщи Нова.

По думите ѝ Българска социалистическа партия ще се бори да не продължава това най-уязвимите да заплащат цената на рецесиите. " Ще настояваме увеличението на минималната заплата за работещите небогати от 1 юли на 850 лв., майчинството за втората година да се равнява на същата сума. Да има и безвъзмездни медикаменти за децата. Всички оферти ще са финансово обосновани. Залагат се разходи по целия ПВУ, без да са планувани доходи. Абсурдно е да няма сигурност, че тези пари ще дойдат  до края на годината ", уточни Нинова.

Българска социалистическа партия упорства за няколко неща. " Служебният министър на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента. Имаме въпроси към него: правилно ли е, че за първите месеци на годината са изхарчени повече от плануваното по закон. Тоест да са харчени предплатено пари, планувани през юли, август и септември. Второ, правилно ли е, че първият транш по ПВУ не са употребявани по предопределение, а са изхарчени за други разноски и би трябвало да ги възвръщаме. Няма по какъв начин да узаконим беззаконията на длъжностен кабинет. Искаме чуване на финансовия министър в директно съвещание в Народното събрание, с цел да знаем какво е положението на страната. Освен това настояваме описът от финансови разноски да бъдат написан и показан - какъв брой плана, на каква стойност, на какъв стадий и в кои общини са те ", попита водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея екипите на Българска социалистическа партия стартират да разискват финансирането на всеки бранш и сред първо и второ четене да внася оферти по всички политики. Нинова бе безапелационна, че за Българска социалистическа партия е недопустимо притискането на недостига, с цел да се влезе непременно в еврозоната в този момент. " Винаги сме упорствали и за по-висок недостиг, с цел да може да се преодолее рецесията по-лесно. 6,4% е нереално повишен бюджетен недостиг с ненужни разноски. Един недостиг сред 4 и 5 е изцяло действителен, вероятен и безвреден за финансовата непоклатимост на страната ", разяснява тя. И удостовери, че Българска социалистическа партия ще бъде съпротива на вероятно държавно управление на Политическа партия и ГЕРБ, само че в случай че бъдат поканени на диалози, ще се отзоват и ще проведат вътрешнопартийно допитване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР